creatieve workshops en cursussen
in het Groene Hart

Pesto voor picknick

Ook zo'n zin in picknicken bij zomerse temperaturen? Je picknick of buiteneettafel wordt extra feestelijk met deze heerlijke basilicumpesto met overjarige Goudse brokkelkaas, uit het Groene Hart uiteraard


Deze DIY wordt je aangeboden door Hans de Gier van Gouwe Stek Catering

Recept van basilicumpesto van overjarige Goudse brokkelkaas:

Ingrediënten:

  • 1 bosje verse Basilicum
  • 75 gram oude overjarige brokkelkaas
  • 30 gram pijnboompitjes
  • 100 ml.olijfolie (extra vergin)
  • Zout /peper.

Bereidingswijze:

  1. Pluk de basilicumblaadjes en doe ze in een hoge beker.
  2. Brokkel de kaas erbij en de pijnboompitjes welke al gebruneerd zijn (even in droge koekenpan roosteren voor meer smaak).
  3. Met een staafmixer gaan mixen tot je een fijne structuur hebt door druppelsgewijs de olijfolie toe te voegen.
  4. Op smaak brengen met zout en peper.
  5. Zorg dat alles goed smeerbaar is.evt wat meer olijfolie erbij.

Heerlijk op vers gebakken stokbrood en voor je picknick..!