Creatief met Herfst en Halloween

Herfst en Halloween nodigen uit om leuke dingen te maken. Om te knutselen, om je huis in thema te decoreren, om je te verkleden en om te feesten. In deze blog zetten we de leukste DIY ideeën op een rij!


Lekkers maken, leuks maken, samen maken, gezellig maken, sfeer maken, plezier maken... Maak het zelf!

Herfstbladeren van boekpagina’s

Makkelijk om te maken, kost niks en ziet er gewoon erg leuk uit: herfstbladeren die je knipt uit oude boekpagina’s. Erg leuk om bijvoorbeeld slingers van te maken of om er een heleboel aan dunne draadjes op te hangen voor je raam of in je etalage. Hier vind je de beschrijving van de herfstbladeren van boek.

Herfstblad van boekpagina

Playlist voor een Halloween feestje met kinderen

Kinder-DJ Blijwin heeft op Spotify een fijne playlist gemaakt voor een Halloween kinderfeestje. Een playlist om blij van te worden! Griezelen en dansen en zingen tegelijk, via Spotify.

Halloween Playlist voor kinderen van Blijwin

13 Halloween knutsels en recepten

De zussen Lyla en Jasmijn Kok delen op hun blog Nanny Nina beschrijvingen voor Halloween knutsels en recepten. Denk aan vleermuizen, grafstenen, bloed en… koekjes! Heerlijk dat het er ook precies dertien zijn!

 blog Nanny Nina

Windmolentje van papier

Geen herfst zonder wind, dus een windmolentje past prima bij deze tijd van het jaar. Hier vind je de zelfmaakbeschrijving voor papieren windmolentjes.

Windmolentje van papier

Libellen van esdoorn zaden

Vroeger noemden wij die zaden van de esdoorn ‘neusjes’. Je kon het zaadje splijten en met wat spuug op je eigen neus plakken. Of het werden ‘helikopters’; als je ze hoog in de lucht gooide, daalden ze cirkelend weer af naar de aarde. Wist je dat je er ook libellen van kunt maken?

Oranje lampionnetjes

Die oranje ‘lampionnetjes’ van de lampionplant Physalis trekken ieder jaar weer de aandacht in de tuinen. Je kunt er een prachtige raamhanger van maken!

herfst

Boekselen rond het thema Herfst

Boekselen is werken in een oud boek, zoals woorden combineren tot een nieuwe zin of verhaal, en tekenen. Rond het thema Herfst heeft Loes Vork een DIY pakketje ontwikkeld dat je kunt bestellen.