Herfst-raamhangers van lampionnetjes

Eind september was er een creatieve markt in Gouda waar Groene Hart Creatief ook aanwezig was met een kraam. Er waren leuke mini-workshops te doen aan onze kraam, o.a. het maken van deze raamhanger. Leuk om in de herfst te maken met kinderen!


D.I.Y (maak het zelf)

Wat heb je nodig voor deze raamhanger? 
• Lampionnetjes (uit de tuin of van de bloemenwinkel)
• Mooie kralen
• Garen
• Naald
• Bloemetjes (van bijvoorbeeld een Hortensia, maar iets anders kan ook). Bloemetjes van de Hortensia zijn ook droog nog erg mooi.

Rijg je draad door de naald en bevestig onderaan de draad een mooie kraal naar keuze. Als je het leuk vind, rijg je er nog 1 of 2 kralen bij. Rijg dan héél voorzichtig het lampionnetje (eerst de onderkant in en via de bovenkant er weer uit) aan je draad. Het lampionnetje komt a.h.w. bovenop de kralen te staan (zie foto). Het is het mooist als de draad vlak naast het steeltje zit. Rijg dan met de naald voorzichtig door de steeltjes van de Hortensia-bloemetjes die nu bovenop het lampionnetje komen te liggen. Nu is je hanger klaar!

Tip
Als je raamhangers hebt van verschillende lengtes, is het misschien leuk om ze vast te maken aan een mooie tak die je tijdens je herfstwandeling hebt gevonden. Vervolgens hang je de tak voor het raam met de verschillende hangers eraan. Wauw!