Stapelgedichten maken

Denk je dat je niet kunt dichten? Ga dan eens aan de slag met de oefeningen in dit blogje van Hanny Schoonderwoerd.


Stapelen maar

Inspiratie. Soms loop je over en soms zit je even volledig zonder. Maar geen nood. Je hebt altijd Mijn Verhaal in klaretaal nog voor workshops, oefeningen en inspiratie-avonden. Er is er elke maand wel één. En elke keer anders. Ik weet zeker dat je daarna weer vol ideeen verder kunt met je verhaal!

Stapelgedicht maken

Eén oefening uit de special 'inspiratie-avond', is erg leuk om te doen. Ook thuis. Om weer lekker op gang te komen. Namelijk het maken van een stapelgedicht. Je gaat voor je boekenkast staan en kijkt naar de titels van de boeken. Welke spreken je aan? En welke passen bij elkaar? Haal die boeken uit je kast en puzzel tot je een stapeltje boeken dusdanig op elkaar gestapeld hebt, dat er een prachtig gedicht ontstaat. Dit gedicht kan het uitgangspunt vormen voor een verhaal. Kijk maar naar de bijgevoegde foto. Erg leuk om te doen. En je kunt het ook nog eens in je eentje doen.

Maar, stapelgedichten maken met meerdere personen is ook erg leuk. In dat geval doe je bovenstaande oefening. Vervolgens schrijf of type je de titels uit en knip je er strookjes van. De andere deelnemers doen dat ook van hun stapel. Zo hebben jullie een flinke verzameling titels. Spreid deze op een tafel of op de grond uit. Nu kiezen jullie om de beurt en één voor één een titel uit. De titels moeten wel op elkaar aansluiten. Voila, wederom een uniek en inspirerend gedicht. Ga vooral lekker zelf hiermee aan de gang. En helemaal top als je je gedicht(en) deelt met ons. Succes!