Maak een wikkelarmband van Afrikaanse stof

Dinkra brengt je in Afrikaanse sferen want met een paar reepjes kleurrijke stof maak je in een handomdraai je eigen unieke wikkelarmband.


Deze DIY wordt je aangeboden door Anita van Holst van Dinkra.

Dit heb je nodig:

  • Suede bandje
  • Reepjes Afrikaanse stof (of andere kleurrijke stof)
  • satéprikker
  • Lijm (bijvoorbeeld een Pritt stift)
  • Een kartelschaar

Stap 1:
Knip de reepjes stof met een kartelschaar in smalle puntreepjes (1,5 tot 2 cm breed en 15 tot 20 cm lang). Hoe langer het reepje hoe dikker je kraal. 

Stap 2:
Smeer het puntlapje aan de verkeerde kant van de stof in met lijm. Begin aan het breedste gedeelte maar laat 1 cm vrij van lijm. 

Stap 3:
Rol het lapje om de satéprikker en begin daarbij met het brede niet gelijmde gedeelte. Schuif je kraal van de satéprikker en laat hem goed drogen. 
Knip een bandje van suede op de lengte hoe jij hem leuk vindt. Het voorbeeld armbandje is 55 cm lang en daarbij kan je hem 1 maal om je pols wikkelen
Maak het aantal kralen wat jij nodig denkt te hebben. In ons voorbeeldarmbandje zijn zeven kralen gebruikt. 

Stap 4:
Schuif je eerste kraal tot aan het midden van je bandje. Leg aan weerszijden een knoopje. Schuif aan weerszijden weer een kraal en maak een knoopje en herhaal dit tot je kralen op zijn.

Laat aan weerszijden van je laatste knoop ongeveer 12 cm bandje vrij, zodat je deze makkelijk kunt strikken. En klaar is jouw kleurrijke armband.