IJsthee met een zomers rietje

Ook zo'n dorst bij zomerse temperaturen? Je picknick of buiteneettafel wordt extra feestelijk met deze heerlijke ijsthee met zelfgemaakt rietje.


IJsthee maken is makkelijk en je kunt er eindeloos mee variëren: licht of donker, ongezoet of gezoet, laat je creativiteit de vrije loop. Met deze stappen als basis kun je er alle kanten mee op:

Giet vier kopjes kokend water over twee theezakjes in een hittebestendige kan en laat drie tot vijf minuten trekken. Verwijder de theezakjes, en breng eventueel op smaak met wat zoetstof. Zet in de ijskast. Laat het mengsel afkoelen en garneer met een stukje fruit en muntblaadjes. Dit is de basis voor iedere ijsthee en hiermee kun je eindeloos variëren. Ontdek jouw favoriete zelfgemaakte ijsthee en laat je fantasie de vrije loop. 

Feestelijk rietje:

Benodigdheden

  • Schaar
  • Rietjes
  • washi tape
  • Marker

Knip een stukje washi tape af en vouw dit om een rietje in de kleur die bij het patroon van de tape past.

Knip een stukje af zodat het recht is en knip hier een v-vorm in (zie foto)

Zet de naam van diegene van wie het glas is, of een leuk zomerwoord op het tapelabel. Zo weet je altijd wiens glas het is!

*** Papieren rietjes zijn niet altijd even prettig. Gelukkig zijn er prima alternatieven zoals  de RVS rietjes op de site van Bag Again.