De Wolschatten van AlgizOerkracht Atelier

workshops naald- en natvilten | Oya haken en meer

Dit kun je doen

Workshop natvilten
Workshop naaldvilten
Workshop Oya haken
Workshop haken voor starters

Wil jij de magie van het werken met wol ervaren?
Wil jij even lekker ontspannen en ontprikkelen?
Wil jij leren wat naaldvilten of natvilten is?
Wil jij even me-time?

In mijn atelier kun je dit allemaal beleven, want werken met wol is een beleving! Naast dat ik workshops geef zijn er regelmatig gastdocenten die workshops aanbieden in mijn atelier, zoals OYA haken, Haken ala Pollevie, schilderen, etc. In mijn atelierwinkel kun je cadeautjes aanschaffen van mij of van mijn andere creatieve collega’s!

“Het leven is een feestje, maar je moet zelf de wol erbij pakken !”

Alle contactinfo

Interesse in het aanbod? Neem dan direct contact op met Ilse Bunnik :


0614366453


info@algizoerkracht.nl

Meer weten?

Kijk op de website: algizoerkracht.nl

Volg De Wolschatten van AlgizOerkracht Atelier ook op:

Praktische info

Aangeboden door:
Ilse Bunnik

Waar?
Gouda, Weth Venteweg 160

Wanneer?
Kijk in de agenda

Kosten?
Naaldvilten Wortelkindje: 20,-
incl. koffie/thee wat lekkers en materialen
Naaldvilten Konijntje: 30,-
incl. koffie/thee wat lekkers en materialen
Natvilten: 34,50
incl. koffie/thee wat lekkers en materialen
Workshop haken: 25,-
incl. koffie/thee en wat lekkers
Workshop Oya haken: 48.-
incl. koffie/thee, lunch en materialen

Workshop Haken a la Pollevie: 50,- incl. koffie/thee en lunch
Workshop plukkrans maken van wol: 28,50 incl. :koffie/thee wat lekkers en materialen
Workshop paaskuiken (of kip of haan) schilderen: 35,- incl. :koffie/thee wat lekkers en materialen
Workshop maak je eigen Fabergé-ei: 30,- incl. :koffie/thee wat lekkers
Cursus olieverf schilderen: 225,-
incl. koffie/thee en materialen

Naaldvilten

Naaldvilten is een eenvoudige techniek en daarom heel geschikt voor beginners. Je kunt kiezen uit de workshop 'wortelkindje' en 'slapend konijntje'.

De workshops staan garant voor een ochtendje 'ontprikkelen' en gezelligheid. 

Voor data kijk je in de agenda of op mijn site. De workshops gaan door als er minimaal 2 deelnemers zijn. Er is plek voor maximaal 8 deelnemers.

Natvilten

In deze workshop ga je aan de slag met wol, water en zeep en maak je prachtige bloemen.Allerlei kleuren wol en andere materialen zijn beschikbaar om je eigen bloemen te maken. Leuk om bijv. tussen droogbloemen te zetten.

Voor data kijk je in de agenda of op mijn site. De workshops gaan door als er minimaal 2 deelnemers zijn. Er is plek voor maximaal 8 deelnemers.

Leren haken

Om je heen zie je mensen met haaknaalden en gekleurde bolletjes in de weer.. Jij wilt heel graag haken maar lossen, vasten en stokjes,,,,,hoe dan?

Ellen en ik verzorgen op een startersworkshop waarbij je de basis van het haken leert. Je leert in deze 2 uur lossen, vasten, halve stokjes en stokjes te haken. Daarna is het oefenen, oefenen, oefenen maar voor je het weet zit jij van de zomer onder jouw bloemige omslagdoek ala Pollevie!

Je krijgt van ons:

  • 2 haaknaalden, 3 en 5 cm
  • 2 bolletjes wol van Durable
  • koffie/thee en wat lekkers

En natuurlijk de uitleg van Ellen!

Oya haken

Van origine komt Oya haken (Oya betekent kant) uit Turkije, deze fijne soort haken bevindt zich aan de randen van hoofddoeken of jurken. Deze techniek wordt generatie op generatie doorgegeven en daarom bestaan er voor deze techniek weinig patronen.

Wat je krijgt tijdens de cursus is:

  • Uitgeschreven patroon
  • Haaknaald (0,75 mm) -
  • Sieraden naald
  • Kralen
  • Draad

Voor deze workshop moet je wel ervaring met haken hebben, we werken o.a. met vasten, stokjes en halve stokjes.  Er is plek voor 5 personen! Bij veel aanmeldingen plannen we een nieuwe datum in!

haken ala Pollevie, gastdocent Ellen Deckers

Ellen Deckers is de vrouw achter By Pollevie. Tijdens deze workshop zal Ellen jou het plezier van “free-style” haken leren adhv een door jou gekozen tutorial. Kies voor bv een omslagdoek, kussen, mand, vest, etc…

Deze haakworkshop is geschikt voor beginnende als gevorderde haaksters! Dus kun je lossen, vasten en stokjes haken, kom dan zeker meedoen!
Er is plek voor 10-15 personen, en bij voldoende animo plannen we gewoon een extra datum in!

Je neemt zelf je wol en haaknaalden mee! Dus neem lekker gekleurde wol mee, bv Scheepjes Colour Crafter, fluffy wolletjes, katoen, glitterwolletjes, dik, dun, etc.. Omdat de basis vaak met dubbel draad gehaakt wordt, is het handig om bv van 2 kleuren 2 bolletjes mee te nemen! Na de workshop ga je thuis lekker verder, en mochten er vragen zijn, Ellen beantwoordt ze graag!

Specials

Workshop plukkrans maken 
Tijdens deze workshop ga je een strokrans "bekleden"met 'verse' schapenwol!
Ieder voorjaar maken de vogeltjes weer een nestje en wat is er nou heerlijker dan plukjes wol aan het nestje toe te voegen.De krans versieren we met ongewassen schapenwol van het Drentse Heideschaap*, zo kunnen de vogels zonder gevaar hun nestje verwarmen. Hang hem wel een beetje beschut op tussen b.v. de struiken of onder een afkapping.
Trek overigens kleren aan die een beetje vies mogen worden, de wol is van nature vet en er kunnen nog "restjes" in zitten. De workshop gaat door bij minimaal 2 deelnemers. Heb je een eigen groepje en wil je een eigen datum plannen, neem dan even contact met me op. 

Cursus (huis)dier schilderen met olieverf, gegeven door Janneke Vrijdag
Kom ook in 5 avonden je eigen favoriete (huis)dier schilderen. We beginnen met het opzetten op canvasboard waarna je in een kleur de basis opzet. Hierna gaan we in dunne lagen aan de ogen, vacht en neus en achtergrond werken. Zo zie je je schilderij elke week meer tot leven komen. Ook zal er tijd besteed worden aan kleuren mengen met olieverf.

De groep zal bestaan uit minimum 2 en maximaal 4 personen. De prijs is incl. gebruik van schildermateriaal, canvasboard (A4 formaat), olieverf en koffie/thee met iets lekkers. Neem zelf een doos met deksel mee voor het vervoer van je schilderij van en naar huis.

Teken en schilderervaring niet nodig. Ik leid je door het hele proces heen. Wel dien je zelf te zorgen voor een goede foto van jouw (huis)dier (uitgeprint of op een tablet) waarop je goed de details kunt zien.

Workshop paaskuiken (of kip of haan) schilderen met aquarel, gegeven door Janneke Vrijdag 
Heb je altijd al eens willen leren schilderen met aquarel maar heb je geen zin om een hele cursus te volgen??
14 maart a.s. kun je in de ochtend of de middag een aquarel leren maken van een kuiken, kip of haan. Ervaring is niet nodig, Janneke begeleid je door het maakproces heen.
De groep zal bestaan uit minimum 2 en maximaal 6 personen.

Workshop maak je eigen Fabergé-ei 
Misschien ken je de prachtige eieren nog die gemaakt werden voor de Russische tsaren? Tijdens deze workshop ga je zelf d.m.v. een piepschuim basis jouw eigen Faberg-ei maken van wol maken. De wol wordt er d.m.v. viltnaalden op vastgezet en zo ontstaat er een uniek ei!
Prachtig om neer te zetten tijdens de Pasen!

Ilse Bunnik

Van oorsprong werkzaam in het onderwijs maar nu trotse eigenaresse van De Wolschatten van AlgizOerkracht Atelier, een bruisend brein vol ideeën en uitgewerkt tot workshops en natuurlijk eigen werk.

Daarnaast wil ik andere kleine creatieve ondernemers de kans geven om workshops te geven in mijn atelierruimte. Creatief bezig zijn geeft het hoofd en lijf ruimte voor andere bezigheden, het is ontspannend, gezellig en heel vaal erg verrassend.

Laagdrempelig met aandacht op bezig zijn en ervaren van de materialen! Voor jong en oud!