Studio Meryl

creatieve workshops met een botanisch tintje

Dit kun je doen

Punch Needle
Ontwerp je eigen tuin

Studio Meryl organiseert workshops bij de winkel Dromen van Groen.
Het aanbad varieert van creatieve handwerk workshops als punch needle, viltbloemen maken tot zelf je eigen tuin ontwerpen in 5 bijeenkomsten.
Het uitgangspunt bij de workshops is dat iedereen het kan en dat plezier hebben bovenaan staat.
Verder vind ik het belangrijk dat een workshop een feestje is dus zorg ik dat bij elke workshop koffie, thee en iets lekkers op tafel staat.

Alle contactinfo

Interesse in het aanbod? Neem dan direct contact op met Meryl Koetsier:


06 24737801


post@merylkoetsier.nl

Meer weten?

Kijk op de website: merylkoetsier.nl

Volg Studio Meryl ook op:

Praktische info

Aangeboden door:
Meryl Koetsier

Waar?
Zeugstraat 8 Gouda

Wanneer?
Kijk in de agenda

Kosten?
Workshop Punch Needle: 30,- 
Tuinontwerp 5 x 2uur: 150,- 

Punch Needle workshop

Heb je zin om te punchen?
Deze borduurtechniek is terug van weggeweest. Het leuke aan punch needle is dat het makkelijk is om te doen en je snel resultaat hebt. Easy peasy lemon squeezy.

Aan het einde van de workshop weet jij: 

  • hoe je een punchnaald rijgt; 
  • hoe je de stof opspant;
  • welke stof je het beste kan gebruiken;
  • hoe je een ontwerp op je stof zet;
  • welke garen je kan gebruiken voor de "fine" punch needle;
  • waar je moet beginnen met punchen;
  • hoe je het punch needle werk afrond.

Het mooie is dat je geen ervaring nodig hebt. Iedereen kan het. Ik zorg voor verschillende ontwerpen waar je uit kan kiezen, maar een eigen ontwerp is ook prima.
Kosten voor de workshop zijn 30 euro inclusief drankje en wat lekkers en aan het einde krijg je je punchwerk met borduurring mee.

Tuinontwerp aan de keukentafel

Altijd al je eigen tuin willen ontwerpen? of loop je met de gedachte die tuin daar moet nog wat mee, maar wat?
In deze workshop van 5 bijeenkomsten behandel ik het volgende:

Bijeenkomst 1:
Centraal staat om elkaar beter te leren kennen en te onderzoeken wat je wensen zijn met betrekking tot je eigen tuin. Ik geef een stukje theorie met betrekking tot tuinontwerpen en wat ecologisch tuinieren in houdt. Ik leg je uit waar je rekening mee moet houden om tot een goed ontwerp te komen. Als huiswerk krijg je mee om je tuin goed op te meten, een grondsoortbodemtest te doen en te kijken hoe je ligging is van de tuin.

Bijeenkomst 2:
In de tweede bijeenkomst gaan we een basistekening maken of verder uitwerken. Nemen we alle soorten functies door die een tuin kan hebben en staan we stil bij welke elementen je allemaal in je tuin kan zetten. Genoeg stof om thuis eens goed over na te denken en keuzes te maken voor je eigen tuin.

Bijeenkomst 3:
We gaan zicht- en looplijnen tekenen en een vlekkenplannen maken. Zo krijg je inzicht welke plekken in je tuin je ziet vanuit je huis, hoe je makkelijk door je tuin loopt en waar je je gekozen functies en elementen het beste neer kan zetten. Zet je juist het bankje in de zon of hou je die plek vrij voor een mooie bloemenborder.

Bijeenkomst 4:
In deze bijeenkomst krijg je theorie over de verschillende soorten materialen die je in je tuin kan verwerken. Denk aan hout, tegels en halfverharding zoals grind, boomschors of perzikpitten. Hieruit kan je zelf weer keuzes gaan maken welke materialen je op gaan nemen in je tekening. En leer ik je de theorie over welke plant je waar het beste neer kan zetten. Welke planten staan graag in de zon, halfschaduw of schaduw. Welke planten zijn waterminnend of welke planten kunnen goed tegen droogte.

Bijeenkomst 5:
Dit is de laatste bijeenkomst. Als het goed is het je op dit moment al een best uitgewerkte tekening. Deze bijeenkomst maak je je tekening af, kan je je laatste vragen stellen en presenteer je de tekening aan de groep. Dit zorgt ervoor dat iedereen kan elkaar kan leren en je kan elkaar inspireren.
Materialen die je nodig hebt: liniaal (met schaalverdeling), stiften of potloden, fineliners, kalkpapier A3 formaat en A3 papier

Meryl Koetsier

Ik ben een creatieve duizendpoot met de instelling ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk wel dat ik het kan. Nieuwe dingen uit te proberen en andere mensen nieuwe dingen te leren geven mij energie. Bij de winkel Dromen van groen is er een plek gerealiseerd waar ik workshop kan geven en ik probeer daarbij een botanische tintje aan de workshops te geven. Ik laat mij inspireren door de natuur en moderne kunst.

Naast het geven van workshop hou ik mij bezig met ecologisch tuinontwerp van eetbare tuinen en ben ik moestuincoach.