Koffietraining of theeceremonie

Koffie- of theeworkshop bij Simon Lévelt Gouda

Dit kun je doen

Slow koffietraining
Baristatraining
Ice coffee / Ice tea training
Mocktail training
Theetraining

Ben je dol op koffie of thee en zoek je een leuk uitje met een vriendengroep of collega’s?

Bij Simon Lévelt in Gouda volg je op afspraak een koffietraining, baristatraining of theetraining op maandag-, donderdag- of vrijdagavond. Nieuw zijn de Ice coffee- en Ice teatraining en de Mocktail training.

Tijdens de training leer je de fijne kneepjes van een barista of maak je kennis met de Japanse theeceremonie. Je dompelt je 1,5 of 2 uur onder in de wereld van koffie of thee. Maak kennis met verschillende soorten thee of koffie en zetmethoden.

Wij passen de koffie- of theetraining aan aan jouw wensen.

Alle contactinfo

Interesse in het aanbod? Neem dan direct contact op met Simon Lévelt Gouda:


0182 516 082


gouda.kt@simonlevelt.nl

Meer weten?

Kijk op de website: simonlevelt.nl

Volg Koffietraining of theeceremonie ook op:

Praktische info

Aangeboden door:
Simon Lévelt Gouda

Waar?
Gouda, Korte Tiendeweg 22

Wanneer?
Maandag, woensdag en donderdag om 19.30 uur en op afspraak

Kosten?
Baristatraining: 49,50 p.p.
Overige trainingen: 39,50 p.p.

Slow koffietraining

Ontdek de smaak van verschillende soorten koffie en maak kennis met de zetmethoden, zoals Chemex, Aeropress, Hario, Kalita. Wat is het verschil tussen een filter en geen filter, maar wel dezelfde koffie? Je proeft verschillende soorten koffie. Welke is het lekkerst en hoe maak je die nog lekkerder?

De Slow koffietraining duurt 2 uur en volg je met 4 tot 6 personen.

Baristatraining

Liever Baristakneepjes leren? Maalfijnheid, hoeveelheid koffie, doorlooptijd, extractie, komt allemaal aan bod tijdens het oefenen op een professionele pistonmachine met E61groep.
Wat doe je als de koffie te slap of te sterk is? Hoe zet je een café Americano? En hoe maak je een goede cappuccino?

De baristatraining duurt 2 uur en volg je met 2 of 3 personen.

Theetraining

Thee komt oorspronkelijk uit China en de theetraditie in China is zo’n 2000 jaar oud. Het belangrijkste van een Chinese theeceremonie is dat de smaak en het aroma van de thee optimaal naar voren komt en de ziel rust en tevredenheid krijgt bij het maken en drinken van de thee.

In deze theetraining beleef je de Chinese theeceremonie, maak je kennis met de Japanse groene Matcha thee, maak je eigen Chai tea of ontdek je verschillende soorten losse thee met bijpassende zetmethode.

Deze theetraining duurt 1,5 uur en volg je met maximaal 4 personen.

Ice coffee-, Ice tea- & Mocktailtraining

Ice tea- en Ice coffeetraining
Klaar voor de zomer? Bij de Ice tea- en Ice coffeetraining, leer je met verschillende zetmethoden, lekkere recepten te maken. Van de snelle methode ‘Flash brew’ tot de geduldige methode ‘drip bar’.

De Ice tea- of Ice coffeetraining duurt 2 uur en volg je met 4 tot 6 personen.

Mocktailtraining
De Mocktail training is een leuke variatie; met een shaker maak je feestelijke Mocktails en maak je van je presentatie een feestje.

De Mocktailtraining duurt 2 uur en volg je met 4 tot 6 personen.

Annuska van der Nagel

Hallo koffie- en thee nieuwsgierigen! Ik ben Annuska van der Nagel, eigenaar van de koffie- en theewinkel Simon Lévelt Gouda. Toen ik de winkel overnam, begon ik met het ter plekke koffie en thee te zetten voor de klanten. Het laten proeven en het laten zien van de verschillende koffie- en theezetmethodes vond ik erg leuk.

Toen ontstond het idee om trainingen te gaan geven. Met koffie- en thee ben je nooit uitgeleerd en ik vind het een supermooi belevingsproduct! Momenteel volg ik een één-jarige opleiding voor de Master Barista training. Naast trainingen in kleine groepen, geef ik ook trainingen aan grote groepen.

De training die me het meest is bijgebleven, is die voor het vrouwenkoor van 40 vrouwen en één man. Samen met twee klanten die ook de training bij me gevolgd hadden, hebben we deze koffie- en theetraining verzorgd. We hadden zelfs een koffie- en thee lied gemaakt! Sinds kort heb ik twee nieuwe trainingen; de icetea / icecoffee training en de Mocktail training.

Ik sluit af met mijn motto: Maak van je koffie- en theemoment een feestje en geniet met aandacht!