Schetsen en schilderen

Ontwikkel bewust je teken- en schildertaal

Dit kun je doen

Jaartraject schetsen en schilderen
Losse lessen
Open atelier

Bij Gerard Rietbergen krijg je haast ongemerkt les over tekenen en schilderen in een volgorde die jij kunt verwerken en benutten.

Met persoonlijke aandacht prikkel ik je, bevraag ik je en bemoedig ik je en rust je toe, zodat je van de ene in de andere verrassing valt. Kijken wordt dan eerst écht zien, doorleven en schouwen. Inzicht verkrijgen door te doen en ervaren dat het ineens vanzelf gaat!

Mijn eerste vraag op dag één van je ontdekkingsreis is: wat houdt jou bezig? Wat ontroert je, wat maakt je kwaad, wat vind jij mooi? Pas veel later vraag ik je welke vorm op papier of doek je je daarbij voorstelt?

Gun jezelf een ontdekkingsreis naar je talent om kunstzinnig te schilderen. Geef de dingen die jou werkelijk raken vorm. Jij hebt ook talent, zoals ieder mens en ook jij kunt een uniek werk maken. Je werkt in een ongedwongen sfeer waarbij niets hoeft en alles mag.

Alle contactinfo

Interesse in het aanbod? Neem dan direct contact op met Gerard W. Rietbergen:


06 473 50 698


gwrietbergen@gmail.com

Meer weten?

Kijk op de website: gerardrietbergen.nl

Volg Schetsen en schilderen ook op:

Praktische info

Aangeboden door:
Gerard W. Rietbergen

Waar?
Gouwepalet, Omlooppad 2A Gouda

Wanneer?
maandag: 18.30 - 20.45 uur
dinsdag: 18.30 - 20.45 uur
donderdag: 09.00 - 11.00 uur, 11.15 - 13.30 uur
vrijdag: 09.00 - 11.00 uur, 11.15 - 13.30 uur

Kosten?
8 lessen: 240,-
16 lessen: 440,-
Jaartraject: 825,-
Open atelier: dagdeel 33,-, hele dag (incl. lunch) 66,-

Jaartraject (individueel)

In jouw jaartraject krijg je tussen de 40 en 50 lessen. Maatwerk en plezier in het schilderen staan centraal. Jij bepaalt mede het aantal lessen in een jaar.

In overleg met Gerard bepaal je waar je aan werkt. Dat kan van alles zijn: oefenen in technieken, kleurenleer, landschappen of portret en model tot en met de finishing touche van je schilderij. In het jaartraject kan je ook diepgaander kennis maken met de verschillende stijlen, technieken en disciplines. Het maken van een portfolio komt ook aan de orde.

Je werkt in een groep van maximaal 9 deelnemers.

Losse lessen – Open atelier

Twee keer per maand is er op zaterdagmiddag ‘Open atelier’. Op deze middagen ben je welkom voor een kennismaking, een losse les, een strippenkaartles of een inhaalles.

Je werkt aan je eigen schilderij (en) of tekening en krijgt advies en tips over hoe je verder kunt of juist hoe je de finishing touch aanbrengt. Je kunt ook aan iets nieuws beginnen of met diverse materialen en technieken aan de slag gaan.

Je bespreekt het gemaakte werk met elkaar en na het opruimen is er tijd om te borrelen.
Deze lessen gaan door bij voldoende deelnemers, geef je uiterlijk één week van tevoren op.

Gerard W. Rietbergen

Gerard W. Rietbergen (1953) studeerde af aan de KABK / Koninklijke Academie van Den Haag en Willem de Koning Academie van Rotterdam. Daar zocht hij naar wat voor hem de essentie van kunst betekende. Na twintig jaar in het bedrijfsleven als artdirector, wilde hij de oorzaak van wedijver en verschillen van inzicht tussen mensen begrijpen, en ging hij op onderzoek.

Hij leidde vijftien jaar zijn eigen conceptbureau, volgde vele trainingen en studies op het gebied van kleuronderzoek en hij volgt tot op de dag van vandaag teken- en schilderlessen in binnen- en buitenland. Vanaf de jaren negentig is Gerard actief als docent, hij geeft individuele en groepslessen voor particulieren, bedrijven en organisaties. Beeldhouwen is inmiddels een niet meer weg te denken kunstvorm waarin hij les krijgt en geeft.

In Gouda verzorgt hij 15 jaar teken- en schilderlessen bij atelier het GouwePalet. In zijn ´academische´ en vrije lessen laat hij leerlingen kleuronderzoek doen op basis van de temperamenten en hun menselijke drijfveren. De laatste jaren ontdekte Gerard Rietbergen zijn persoonlijke bijdrage aan de schilderkunst: een nieuwe vorm van expressionistisch imaginair schilderen, welke hij omschrijft als “spiritueel realisme”. Betekent: gewoon aardig zijn voor jezelf en tegelijkertijd voor de ander! Altijd! Met heel je hart, dankbaar aanwezig zijn!