Pepi Keramiek

Workshops pottenbakken

Dit kun je doen

Workshops pottenbakken


Petra van Pepi Keramiek maakt keramiek op de draaischijf, handgemaakt en dus uniek! Ze maakt vooral gebruiksgoed, tijdloos en origineel. Bijvoorbeeld voor op je tafel, in je keuken, je interieur of voor jouw bedrijf.

Wil je kennismaken met pottenbakken? Boek dan een workshop bij Pepi Keramiek.Je volgt de workshop in een kleine groep van twee tot zes personen, er is dus veel persoonlijke aandacht. Tijdens de workshop maak je een schaaltje, vaasje of beker. Kom je met twee personen dan kan het zo zijn dat er meer mensen bij komen.

Petra geeft eerst een demonstratie voordat je zelf aan de slag gaat, ervaring met pottenbakken is niet nodig. De workshop duurt ongeveer tweeënhalf uur en is inclusief materiaal, stoken, koffie of thee en wat lekkers.
Nog een tip: Heb je thuis een (oud) schort? Neem die dan mee.

Alle contactinfo

Interesse in het aanbod? Neem dan direct contact op met Petra Pielanen:


06 4342 3449


petra@pepi-keramiek.nl

Meer weten?

Kijk op de website: pepi-keramiek.nl

Volg Pepi Keramiek ook op:

Praktische info

Aangeboden door:
Petra Pielanen

Waar?
Hazerswoude

Wanneer?
donderdag, vrijdag en zaterdag
tijden in overleg

Ook op afspraak

Kosten?
75,- p.p. incl. materiaal

Workshops pottenbakken

Aan het begin van de workshop staat alles klaar en is er genoeg klei voorbereid. Er zijn drie draaischijven, we wisselen elkaar steeds af en je krijgt de nodige tips en uitleg.Met deze uitleg lukt het je om items te draaien die de moeite waard zijn om te bewaren. Je kiest de twee mooiste uit en je zoekt een glazuur uit uit mijn collectie.

Aan het einde van de workshop is wat je gemaakt hebt nog niet helemaal klaar ...
Petra laat jouw creaties langzaam drogen en werkt daarna de onderkant mooi af. Als het helemaal droog is en de oven is vol, gaat je werk in de oven voor de eerste biscuitstook.Daarna krijgt je werk het gekozen glazuur en gaat het de oven in voor de glazuurbak.Als je werk klaar is om af te halen, krijg je een berichtje.

Je werk kan in de vaatwasser, maar liever niet in de magnetron.

Petra Pielanen

Wie is Petra?

Ik maak keramiek voor op je tafel, in je keuken, je interieur of voor jouw bedrijf op de draaischijf, handgemaakt en dus uniek!

Sinds ik in aanraking kwam met het ambacht pottenbakken heeft het me niet meer losgelaten. Ik heb één seizoen gedraaid bij een ambachtelijk pottenbakker in Nieuwveen, daar herontdekte ik mijn creatieve kant op een fantastische manier! In 2018 begon ik met de ambachtelijke Nederlandse Keramiek Opleiding te Gouda, waar ik op 22 oktober 2021 het diploma tot Keramist in ontvangst nam. Daarna volgde ik het extra glazuurjaar, ter verdieping in het ontwikkelen van nog meer eigen glazuren.

Ik werk in mijn eigen kleine pottenbakkerij, waar ik mijn creativiteit de vrije loop laat. Het werken met de handen in de klei geeft mij rust en ontspanning, klei vertraagt …
Ik geef veel plezier workshops voor beginners in mijn atelier in Hazerswoude.