DIY Piramidevormige cadeau-doosjes


Zo maak je deze piramidevormige cadeau-doosjes. Leuk om te maken, én te geven!


Op zaterdag 22 september vindt  in Gouda de Geluksroute plaats. Toevallige passanten en bezoekers van conceptstore Kers Vers op de Lange Groenendaal lopen dan het risico met enige regelmaat een cadeautje in hun handen gedrukt te krijgen.  Eén van die cadeautjes is een piramidevormig cadeau-doosje (met inhoud) van Lodur Kunstzinnige therapie. Het is heel eenvoudig om zelf zo’n doosje te maken. 

Nodig voor 3 stuks:

  • 3 blanco postkaarten op A6 formaat ( 10 bij 15 cm).
  • Liniaal
  • Mesje
  • Perforator
  • Smal, mooi gekleurd lint
  • Allerlei kleurtjes acrylverf (restanten kun je hier prima voor gebruiken)
  • Spatels of penselen
  • Waterpot, doekjes, wegwerp palet
  • Oude kranten

Stap 1

Beschilder één kant van de postkaarten met de kleurtjes verf die jij mooi vindt. Dat kan met een penseel maar je kunt hiervoor ook spatels gebruiken. Dat werkt lekker snel en het geheel ziet er speels uit.

Leg de kaarten te drogen op de oude kranten (bijvoorbeeld een hele nacht).

Stap 2

Neem de beschilderde postkaarten en zoek op de smalle zijden ervan het midden op (5 cm). Zet daar een stipje. Neem dan de perforator en pons aan beide smalle zijden 2 gaatjes.

 Stap 3

Vouw de kaarten dan dubbel; de zijdes met de gaatjes komen nu op elkaar te liggen. Vouw de kaart weer terug.

 Stap 4

Verbind nu het midden van de lange zijde met het midden van de korte zijde en trek met de achterzijde (de botte kant) van het mesje een lijn. Dit is een vouwlijn. Her haal dit op de drie andere zijdes. Vouw de 4 punten naar binnen.

 Stap 5

Doe een klein cadeautje of lief briefje met snoepje in het doosje en rijg een 15 cm lang mooi gekleurd lint door de gaatjes. Trek het lint aan en het doosjes vormt nu een piramidevormig pakje. Leg een mooie strik in het lint. Je cadeautje is nu klaar!

Mis ze niet!

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe DYI's en creatieve tips? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Deze DIY wordt je aangeboden door Wike de Klerk van Lodur Kunstzinnige therapie 

Archief

© 2019 Groene Hart Creatief