DIY IJsthee met een zomers rietje


Ook zo'n dorst bij zomerse temperaturen? Je picknick of buiteneettafel wordt extra feestelijk met deze heerlijke ijsthee met zelfgemaakt rietje.


IJsthee maken is makkelijk en je kunt er eindeloos mee variëren: licht of donker, ongezoet of gezoet, laat je creativiteit de vrije loop. Met deze stappen als basis kun je er alle kanten mee op:

Giet vier kopjes kokend water over twee theezakjes in een hittebestendige kan en laat drie tot vijf minuten trekken. Verwijder de theezakjes, en breng eventueel op smaak met wat zoetstof. Zet in de ijskast. Laat het mengsel afkoelen en garneer met een stukje fruit en muntblaadjes. Dit is de basis voor iedere ijsthee en hiermee kun je eindeloos variëren. Ontdek jouw favoriete zelfgemaakte ijsthee en laat je fantasie de vrije loop. 

Feestelijk rietje:

Benodigdheden

  • Schaar
  • Rietjes, liefst niet van plastic***
  • washi tape
  • Marker

Knip een stukje washi tape af en vouw dit om een rietje in de kleur die bij het patroon van de tape past.

Knip een stukje af zodat het recht is en knip hier een v-vorm in (zie foto)

Zet de naam van diegene van wie het glas is, of een leuk zomerwoord op het tapelabel. Zo weet je altijd wiens glas het is!

*** plastic rietjes zijn slecht voor het milieu. Gelukkig zijn er prima alternatieven die je net zo goed feestelijk kunt versieren. Kijk bijvoorbeeld naar de RVS rietjes op de site van Bag Again.

 

 

Mis ze niet!

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe DYI's en creatieve tips? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Archief

© 2019 Groene Hart Creatief