Zilveren sieraad maken


Laurora Edelsmederij

 

workshop ringen maken van zilver

 

workshop sieraad maken van zilverklei

Workshops zilveren sieraden maken - werken met zilverklei

Waar?
Gouda

Wanneer?
Elke donderdagavond 19.00 - 21.00 uur
Elke zaterdagmiddag 14.00 - 16.00 uur
In overleg ook op andere dagen.

Kosten?
Ring 50,-
Hanger 60,-
Zilverklei 40,-

Wil je zelf ervaren hoe het is om een sieraad te maken? Bij Laurora Edelsmederij kun je verschillende workshops volgen.

In ons monumentaal pand in Gouda is een ruimte speciaal voor de workshops ingericht, met een werkbank die plaats biedt aan zes personen. Onder begeleiding van de goudsmid Laura maak je zelf een sieraad. Uiteraard zorgen wij voor koffie en thee met iets lekkers erbij. Je kunt je met een groep inschrijven, maar ook individueel. Vanaf drie deelnemers gaat de workshop door.

Ringen/ hanger
Tijdens een 2 uur durende workshop ga je leren hoe je moet zagen, vijlen, schuren en polijsten. Je krijgt een stripje zilver waarmee je één van de voorbeelden kunt namaken, of je eigen creativiteit gebruiken en zelf een ontwerp maken. Er zijn verschillende manieren om het sieraad af te werken waardoor elk sieraad uniek en helemaal naar je eigen stijl gemaakt kan worden. Voor aanvang van de workshop kies je zelf of je een hanger of een ring wilt maken. Je hoeft als groep dus niet allemaal hetzelfde te doen.

Zilverklei
In 1,5 uur kun je met zilverklei een schitterend sieraad maken. Je krijgt 6 gram zilverklei. Hiermee kun je maken wat je wil. Zilverklei is gemaakt van echt zilverpoeder gemengd met bindminddel en water. Je kunt het vormen zoals je dat ook met een andere klei kunt, echter tijdens het afbakken gebeurt er totaal iets anders. De “klei” verandert naar een vaste zilveren vorm die vervolgens nog gepolijst en bewerkt kan worden als bij een normaal zilveren sieraad. Je maakt dus echte zilveren sieraden met zilverklei.

Contactinformatie

Laurora  Edelsmederij

Website: laurora.nu

Tel.: 06 5798 0363 

Volg Laurora Edelsmederij ook op Facebook en Instagram

© 2019 Groene Hart Creatief