Lascursussen en keramiekopleidingen


logo sbb lasopleiding

 

lasser aan het werk

Oriëntatiecursus Lastechniek - Hobbycursus
8 lessen

Waar?
Gouda

Wanneer?
Regelmatig starten cursussen op do. 18:00 - 21:15 uur / za. 09:00 - 12:15 uur.

Neem voor meer informatie even contact op.

Kosten?
710,- incl. gebruik materialen en praktisch cursusboek

 

SBB Gouda biedt doorlopend korte lascursussen aan. Lassen verruimt je mogelijkheden om creatief bezig te zijn.

Hobbycursus lastechniek

Vele hobbyisten hebben al gebruik gemaakt van deze cursus, zoals restaurateurs van klassiekers (auto, brommers en scooters), de botenbouwer, de plezierjachtbezitter,de amateur-smid of, gewoon de liefhebber van techniek. Met de cursist wordt bepaald, welk lasproces het meest geschikt is voor de betreffende hobby. Indien meerdere lasprocessen van toepassing zijn, kunnen deze ook geoefend worden.

Oriëntatiecursus lastechnieken

Vaak krijgen wij te horen: ik wil graag leren lassen. Een voorkeur voor een bepaald lasproces is er dan nog niet. Juist voor deze liefhebbers hebben we een oriëntatiecursus. De onderstaande lastechnieken kunnen onderdeel zijn van het lesprogramma van deze korte cursus: TIG-lassen, MIG/MAG-lassen, Booglassen of Autogeen lassen.

In overleg met de docent kan een keuze gemaakt worden in processen, materiaal en werkstukken. De praktijkopdrachten betreffen eenvoudige werkstukken van staal. Deelnemers kunnen na afloop van deze cursus, indien gewenst, doorstromen naar een van onze lange NIL-opleidingen op niveau I of II.

Keramiek opleiding

Altijd al eens met klei willen werken? Geïnteresseerd in pottenbakken? Dé Nederlandse Keramiek opleiding zit in Gouda. Het ambacht van keramist kun je leren, bij de SBB in Gouda. Wij bieden naast een driejarige deeltijd opleiding ook een oriëntatie jaar aan. Voor meer gevorderden zijn er speciale workshops en cursussen rond diverse onderwerpen. 

Contactinformatie

SBB Gouda

Website: sbbgouda.nl

Tel.: 0182 515 274

© 2019 Groene Hart Creatief