Encaustic Art

Bijzonder creatief met bijenwas

Dit kun je doen

Encaustic Art workshops
Workshop intuïtief
Hotplate workshop
Kinderfeestjes

Encaustic is een eeuwenoude schilderkunst, waarbij je warme was gebruikt. Je verwarmt gekleurde blokjes bijenwas met een klein strijkijzer en daarmee “strijk” je over speciaal papier.

Werken met bijenwas geeft heldere, sprekende kleuren en een onvoorspelbaar resultaat.
Met encaustic is veel mogelijk: kaarten maken, tekenen of schilderen. Alles wat je maakt is uniek, er zijn er geen twee hetzelfde.

Vroeger schilderde men iconen en grafportretten op deze manier, de was werd daarbij vaak bij open vuur verwarmd. Tegenwoordig gebruiken we hotplates (warmhoudplaat), schilderijzertjes, of een hotairgun (soort föhn) of styler (tekenpen) voor het verwarmen van de was.

Je werkt op een creatieve of intuïtieve manier. Encaustic is geschikt voor volwassen en voor kinderen vanaf ongeveer 9 jaar. Schilder- of tekenervaring is niet nodig. Materiaal is altijd inbegrepen.

Alle workshops duren twee uur.

Alle contactinfo

Interesse in het aanbod? Neem dan direct contact op met Gonnie Rond:


06 124 15 010


gonnierond@hotmail.com

Meer weten?

Kijk op de website: bijzondercreatiefencoaching.nl

Volg Encaustic Art ook op:

Praktische info

Aangeboden door:
Gonnie Rond

Waar?
Gouda

Wanneer?
Op afspraak

Kosten?
25,- - 30,-  p.p. inclusief materiaal voor workshop van 2 uur
10,- p.p.  kinderfeestje

Encaustic Art workshops

In deze workshop ontdek je de mogelijkheden van werken met bijenwas op verschillende vormen en maten papier.
Je leert meerdere technieken van werken met bijenwas, gecombineerd met andere materialen.

Maximaal 6 aantal personen, € 25,00 per persoon

 

Workshop intuïtief

Deze workshop heeft een vooraf bepaald onderwerp of een vraag waar je een bijenwastekening bij maakt. Na het tekenen schrijf je op wat je ziet en voelt bij de tekening en dit bespreek je met elkaar.Met de inzichten die de tekening je geeft, maak je nog een tekening als je dat wilt.
Maximaal 4 aantal personen, € 27,50 per persoon

Hotplate workshop

Bij de workshop Encaustic op de hotplate werk je op verschillende manieren met de warmhoudplaat. Je gebruikt de bijenwasblokjes, het warme strijkijzertje en diverse andere materialen.
Maximaal 2 personen, € 30,00 euro per persoon.

Kinderfeestjes

Een creatief kinderfeestje, dat is feest voor iedereen! De kinderen verwarmen de gekleurde blokjes bijenwas met kleine strijkijzertjes en maken verschillende tekeningen. Hierbij gebruiken ze ook andere materialen zoals stickers of stempels.
Elk kind kiest één tekening uit en doet deze in een mooi lijstje. Dit lijstje mogen ze ook versieren. De andere tekeningen krijgen de kinderen mee naar huis.

Extra activiteiten zijn doosjes of kaarsen maken, bespreek uw wensen bij het reserveren.

Neem contact op voor het reserveren van een kinderfeestjes. De feestjes zijn geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 9 jaar.
Maximale 6 kinderen, prijs per kind € 10,00

Gonnie Rond

Als Encaustic Art Coach ® ben ik oprecht geïnteresseerd in mensen, ik luister met aandacht naar wat hen bezighoudt. Ik ben van nature onderzoekend en open minded en word enthousiast van het uitproberen en ontdekken van nieuwe mogelijkheden in mijn leven. Daarbij ga ik graag op een creatieve manier aan de slag.

Toen ik bij iemand een tekening Encaustic art zag, werd ik zo geraakt dat ik gelijk wist dat ik dit ook wilde doen. Het verrassende en onverwachtse effect van de bijenwas fascineerde me enorm. Ik geniet nu van deze manier van creatief bezig zijn. Mijn enthousiasme werkte aanstekelijk en zo zijn de workshops ontstaan.

Ik volgde de jaaropleiding tot Encaustic Art Coach ® bij Centrum Close2Nature. Tijdens deze opleiding leerde ik verschillende methoden om met deze intuïtieve, creatieve werkvorm mensen op een liefdevolle, integere en afgestemde manier te begeleiden.

Naast mijn gezin word ik heel erg blij van creatief bezig zijn, de verdieping zoeken, me verbinden met anderen en samen de weg zoeken en vinden tot bewustwording.

Ik verheug me erop je te ontmoeten.