Elefantangle

Creatief ontspannen met Zentangle®

Dit kun je doen

Basis workshop
Vervolg workshops
Special workshop
Workshop bij bedrijven
Zentangle bij feesten en evenementen

Zentangle is het tekenen van repeterende patroontjes op een oppervlak, tile, van ca 9 bij 9 cm (3,5 inch in het vierkant). Je wordt er kalm van, ontspannen, creatief, je zelfvertrouwen groeit, het is goed voor je fijne motoriek en je oog-handcoördinatie én je hebt als resultaat een leuk klein kunstwerkje waar je met voldoening naar blijft kijken.

Voor alle workshops geldt:
Leeftijd van 8 tot 108 jaar.
Heb je ergens anders een basiscursus gevolgd? Neem zelf je kleine kit mee voor een vervolg workshop.

Voor elke basis workshop geldt: alle materialen zijn inbegrepen, hiermee oefen je thuis verder.

Alle contactinfo

Interesse in het aanbod? Neem dan direct contact op met Arja de Lange:


06 263 56 955


elefantangle@gmail.com

Meer weten?

Kijk op de website: elefantangle.nl

Volg Elefantangle ook op:

Praktische info

Aangeboden door:
Arja de Lange

Waar?
Op een locatie naar keuze

Wanneer?
Op afspraak

Kosten?
2 uur workshop: 35,- p.p.
4 uur workshop inclusief lunchpauze (door aanvrager geregeld): 60,- p.p.

Zentangle basis workshop

In deze workshop leer je de basis van tekenen met de Zentangle-methode. Je doet dit met de basispatronen (tangles), die de opzetters van Zentangle door de jaren heen maakten.

Je krijgt patronen aangereikt, de methode uitgelegd en natuurlijk gaan we met de materialen die speciaal hiervoor uitgekozen zijn aan de slag.
De prijs is inclusief alle materialen.

Zentangle vervolg workshop

In deze 2 uur durende workshop leer je verfraaiingen tekenen en ga je aan de slag met de eerste schaduwuitbreiding. Ook maak je kennis met een tweede serie van tien basispatronen in een Zentangle Geïnspireerd Kunstwerk (de zgn. ZIA) met behulp van een sjabloon.

Neem je eigen Zentangle spullen mee van de basis workshop.

Maak een keus uit deze erop volgende workshops:
Wit op Zwart, Renaissance (Tan-tiles), Kerst-Zia’s, Versierde letters, Dubbele strings, Zendala’s, Found and Tangled, Kaarten met doorkijkjes, Zenscapes.

Zentangle special workshop

Deze special is een workshopdag met als thema: Vierkante Zendala - Stempelen a la Escher & Zentangle. Eerst maak je stempels, waarmee je afdrukken maakt, die je intanglet.

Neem je eigen Zentangle spullen mee van de basis workshop.

Zentangle workshop bij bedrijven

Introductie- of themaworkshops met de Zentangle tekentechniek vanaf 45 minuten tot 2 uur, als keuzeworkshop of voor iedereen van minimaal 4 tot ca. 100 personen.
Neem contact op voor overleg en prijsopgave.

Zentangle bij feesten en evenementen

Arja is regelmatig aanwezig op evenementen. Hier geeft ze altijd de mogelijkheid om het Zentangle tekenen uit te proberen binnen het thema van het evenement.

Ook voor (kinder-, thema-, vrijgezellige, verjaardags- en familie-) feesten heeft Arja verschillende mogelijkheden van Zentangle introductieles tot toepassingen met het werken met sjablonen, Zentangle rondom stempelteksten, het maken van je eigen kleurplaat met Zentangle (en daarna natuurlijk ook inkleuren!).

Neem voor meer informatie hierover contact op.

Arja de Lange - Huisman

Zentangle is sinds januari 2011 een wezenlijk onderdeel van Arja’s leven. Elke avond voor het slapen gaan tekent ze. Hierdoor wordt haar nachtrust niet meer verstoord door haar energieke en creatief bruisende hoofd en zijn de nachten echt om bij te komen van haar dagelijkse bezigheden. Ook om stressvolle momenten het hoofd te bieden is Zentangle echt een aanrader, weet Arja uit ervaring.

Dit wenst ze iedereen toe en met de workshops geeft ze graag het mindfulle van Zentangle door.

Arja promoot ook creatieve toepassingen met andere media. Ze ontwikkelde de Vierkante Zendala (naam is een “oxymoron”) na een stempelworkshop in 2010. De methode is geïnspireerd door het werk van Escher – de regelmatige vlakvullingen.

Boekselen workshops van o.a. Loes Vork gaven Arja inspiratie voor Found & Tangled (de Zentangle versie van Altered Text).