Workshops Boekselen


Voorbeeld Boekselen

 

voorbeeld Boekselen

Workshops Boekselen - voor jong en oud 
Verander een uitgelezen boek in je eigen creatieve speeltuin

Waar?
Gouda en op locatie

Wanneer?
Je vindt de meest recente data op de site www.boekselen.nl

Schikt de datum niet? Neem dan contact op met Loes voor een workshop die ook in jouw agenda past.  

Kosten?
Afhankelijk van de workshop. 

Loes geeft huiskamerworkshops in Gouda voor open inschrijving, maar ook op afspraak en voor groepen, en dus ook op locatie. Maatwerk is ook mogelijk.

Een oud boek als creatieve speeltuin

Boekselen (altered text) is creatief werken met en over de tekst en afbeeldingen die in het boek staan. Het boek dat je wellicht weg wilde gooien krijgt een nieuw leven als kunst- en speelwerk.

Je hoeft er niet voor te kunnen tekenen. Je gebruikt technieken als woorden zoeken, schrijven, lijnen tekenen, schilderen, collages maken, knippen, stempelen en borduren. Misschien kun je woorden met elkaar verbinden tot een nieuwe zin of verhaal.

Je neemt zelf een boek mee om in te werken. Alle overige materialen worden verzorgd, evenals koffie, thee, en lekkers. 
Na afloop krijg je een handgemaakt Boekselboekje met verdere inspiratie mee naar huis. 

Boekselen voor gevorderden

Speciaal voor degenen die al een, twee of zelfs drie keer eerder bij mij hebben geboekseld: nieuwe opdrachten! Lekker pittig en inspirerend. Neem het boekselboekje ook weer mee, dan voeg ik daar een extra bijlage aan toe.

Gevonden Gedichten

Zeven technieken om poëzie te maken op basis van bestaande teksten. Tijdens de workshop schrijf je meerdere gedichten met behulp van deze inspirerende techniek, waarbij writers block's niet bestaan.

Muurboekselen

Van een mooi woord of korte zin knip je de letters in groot formaat uit boekpagina’s. Binnen de letters ga je boekselen met watervaste technieken. Thuis lijm je de letters met behanglijm op je muur. De letters zijn desgewenst zonder schade te verwijderen en daarna zelfs weer elders te gebruiken. Ook leuk als cadeautje!

Themaworkshop op maat

Voor musea en speciale gelegenheden ontwikkel ik creatieve workshops op maat, waarbij ik technieken toepas zoals tekenen, boekselen en mixed media. Voorbeelden zijn: Droedelen met Erasmus, Wandelen en tekenen door Gouda en Gevonden Gedichten met Henri Fantin-Latour.

Neem contact op met Loes om de mogelijkheden te bespreken.

Lezing met miniworkshop

Lezing over het ontstaan van Boekselen, met als afsluiting een miniworkshop Boekselen voor alle aanwezigen. Kijk hier voor de uitgebreide beschrijving.

 

Contactinformatie

Loes Vork

Website: boekselen.nl

Tel: 06 1947 3050

Klik hier om je aan te melden voor de Boekselberichten.

Volg Boekselen ook op:
Facebook
Instagram 
Twitter

 

© 2019 Groene Hart Creatief